Winkelwagen 0 0.00
Winkelwagen 0 0.00
Verzorging

verzorgingstips Lovely Laurus

IMG_2920kleinklein

verzorgingstips Lovely Laurus

De officiële naam van Lovely Laurus is Laurus Nobilis, bij velen beter bekend als keukenlaurier. Vanwege zijn mediterrane origine is de Laurier niet winterhard.

Standplaats
Laurus is best een koukleum. Hij kan buiten maar binnen vindt hij het toch fijner, liefst op een lichte plek. Toch buiten zetten?  Dan op een lichte zonnige plek tot half schaduw. Winterhard is hij niet dus hij wil op tijd naar binnen.

Grond en voeding
Laurus is best snel gehecht aan zijn pot dus daar kan hij lang in blijven staan. Wil je hem toch verpotten doe dat dan in de zomer. In zijn nieuwe behuizing doe je dan best een laagje steentjes of kleikorrels op de bodem. Vul de rest aan met ‘zware’ potgrond. Bijmesten kan 1x per mand maar wel alleen in juli en augustus. Daarna maakt Laurus zich klaar voor de winter.

Vocht
Je Laurier is best een dorstig type dus voorzie hem regelmatig van water. Staat Laurus in de volle zon dan mag dat zelfs elke dag. De hele tijd natte ‘voeten’ vindt hij niet zo fijn. In de zomer laat Laurus je zelfs weten als hij nog dorst heeft. Jonge  scheuten gaan dan hangen en de jonge bladeren krullen iets op. Een beetje water doet dan wonderen. In de winter gaat Laurus in winterslaap. 1x per maand water geven is dan voldoende. Is zijn grond te droog dan kleuren de blaadjes wat grijs en worden ze bros. Bij teveel water worden de bladeren juist geel en vallen ze af.

Snoeien
Laurus houdt wel van een wilde haardos dus snoeien is niet nodig. Wil je hem toch wat kortwieken doe dat dan in zijn rustperiode tussen december en maart.

Heel veel plezier met Lovely Laurus!

Print Friendly, PDF & Email

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelmand
Je winkelmand is nog leeg

Tooday it's time to treat yourself