Recepten

Coq au vin

Foto coq au vin klein

Coq au vin

4 kippenpoten
150 gram gerookte spekblokjes
250 gram krielaardappels
6 waspeen
250 gram kastanjechampignons
10 cherrytomaatjes
4 sjalotten
1 rode ui
3 tenen knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels rode wijnazijn
400 ml rode wijn
380 ml gevogeltefond
6 takjes verse tijm
1 blaadje verse laurier
1 takje verse rozemarijn
2 eetlepels olijfolie
Zout, peper en paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 150 graden.
Wrijf de kippenpoten in met zout, peper en paprikapoeder.
Bak de spekblokjes knapperig in de olijfolie. Neem ze uit de pan en bak de kippenpoten in dezelfde pan bruin. Haal de kip uit de pan en leg deze samen met de spekblokjes in een ovenschaal.
Snij de waspeen en de champignons in grove stukken.
Voeg deze toe aan de ovenschaal.
Snij de sjalotjes in vieren.
Pers of hak de knoflook fijn.
Maak in de pan een saus door de tomatenpuree, de sjalotjes en de knoflook enkele minuten te bakken. Voeg de takjes tijm en rozemarijn, het laurierblaadje, de azijn, de wijn en de gevogeltefond toe, breng tot aan de kook en zet daarna de pan uit.
Voeg de saus bij de kip.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze ongeveer 1 uur in de oven.
Verhoog dan de oventemperatuur naar 200 graden en verwijder de aluminiumfolie. Laat de kip nog ongeveer 40 minuten bakken  tot de kip goudbruin en gaar is.

Serveer met brood en een goed glas rode wijn!

Print Friendly, PDF & Email

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand
Je winkelmand is nog leeg

Tooday it's time to treat yourself