Recepten

Stoofpotje

Foto stoofpotje klein

Stoofpotje

Ingrediënten:

700-800 gram sukade- of riblappen
2 uien
2 winterpeen
250 gram pompoen
250 gram gerookte spekreepjes
3 tenen knoflook
1 plak ontbijtkoek
1 fles herfstbok (of  250 ml rode wijn)
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel appelstroop
2 eetlepels grove mosterd
1 eetlepel bloem
3 eetlepels olijfolie
3 verse laurierblaadjes
3 takjes tijm
Peper en zout

Snij het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi met peper en zout en wat bloem.
Snij de uien in halve ringen, de winterpeen in schijfjes en de pompoen in blokjes.
Smeer de ontbijtkoek in met de mosterd en snij in blokjes.

Doe olijfolie in een pan en schroei het vlees rondom dicht en bruin op hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en bak de ui, de geperste knoflook, de wortel en de spekreepjes even aan.

Voeg daarna het vlees, de laurierblaadjes, de tijm, het bokbier (of de rode wijn), de tomatenpuree, ontbijtkoek en appelstroop toe. Voeg tevens zoveel water toe totdat het geheel onder water staat. Roer alles goed door en laat op een laag vuur ongeveer 2 uur sudderen. Voeg de pompoenblokjes toe en laat nog ongeveer een uur sudderen totdat het vlees goed gaar is.
Breng op smaak met peper en zout.

Serveer met (zilvervlies)rijst en laat het je smaken!

Print Friendly, PDF & Email

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand
Je winkelmand is nog leeg

Tooday it's time to treat yourself