Recepten

Uiensoep

Foto uiensoep klein

Uiensoep

Met stokbrood en kruidenboter
Voor 6-8 personen

Ingrediënten:
Voor de soep:
1 kilo uien
5 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook
2 cm verse gember
4 verse laurierblaadjes
2 takjes verse tijm
3 eetlepels bloem
1 ½ liter runderbouillon
1 bosje bosui
3 takjes verse peterselie
1 zakje geraspte kaas
Stokbrood
Peper en zout


Voor de kruidenboter:
250 gram roomboter
2 teentjes knoflook
Bosje verse bieslook
Peper en zout

Verwarm de oven op 180 graden.
Schil de uien en maak er halve ringen van.
Rasp 2 cm verse gember.
Pers de knoflook of hak hem fijn.
Doe de olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui.
Voeg de gember, tijm en laurierblaadjes toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de bloem toe, roer deze goed door en laat kort meebakken.
Voeg de runderbouillon toe, breng aan de kook en blijf ondertussen goed doorroeren.
Laat de soep ongeveer 15 minuten trekken zodat de smaken goed tot hun recht komen.
Snij de bosui in kleine ringetjes, snij de peterselie fijn en voeg dit toe aan de soep.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Giet de soep in ovenvaste soepkommen, leg er een schijfje stokbrood op en bestrooi dit met kaas.
Zet de soepkommen in de oven totdat de kaas is gesmolten (ongeveer 5 minuten).

Maak ondertussen de kruidenboter. Meng de roomboter met fijngehakte knoflook en fijngehakte bieslook en wat peper en zout.

Serveer de uiensoep met stokbrood en kruidenboter.

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelmand
Je winkelmand is nog leeg

Tooday it's time to treat yourself